UniQue bij droge huid

Het is van belang dat een crème een goede combinatie bevat van ingrediënten die de huid de niet alleen ondersteunen maar ook goed hydrateert en bepaalde vetten toevoegt aan de huid.

 • Optimale voeding voor de huid
 • Optimale en langdurige hydratatie van de huid
 • Voegt vetten toe aan de huid die de huid nodig heeft
UniQue 30ml Verpakking op Uniquefls.nl

Van €59,95 voor € 49,95
Uw voordeel € 10,-

UniQue duo verpakking 2x30ml op Uniquefls.nl

Van € 119,90 voor € 94,90
Uw voordeel € 25,-

Door de krachtige combinatie van ingrediënten  en de agave cactus geef jij je huid de optimale hydratatie, voeding en vetten zodat de huid een optimale verzorging en ondersteuning krijgt.

Meer informatie over droge huid

Oudere vrouw bekijkt resultaat Unique op de huid

Droge huid & extreem droge huid

De meeste mensen herkennen het wel een huid dat schilferig is,kloven,ruwe of rode plekken die jeuken. Een droge huid komt vaak voor in de winter. Ook kan een verkeerde verzorging voor je huid ervoor zorgen dat je een droge huid krijgt. Het is dan ook verstandig dat je een crème gebruikt die werkzaam is op de huid zodat je de klachten goed onder controle hebt.

Wat is een droge huid precies?

Een droge huid is een veel voorkomend probleem waarbij één van de kenmerken is het ontbreken van vocht. Je huid kan schilferig zijn of er kunnen kloven en ruw of rode plekken ontstaan. Deze huid problemen zijn in de meeste gevallen van tijdelijke aard en verminderen tot verdwijnen dan ook in enkele dagen tot weken. Echter kan het ook zijn dat het niet tijdelijk is maar dat dit een chronisch probleem is wat terug blijft komen of juist zichtbaar blijft.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Een droge huid kan door allerlei factoren veroorzaakt worden. Het kan dan ook zijn dat je het krijgt van je lichaam zelf en de huidtype. Zo kan het namelijk zijn dat je een bepaald huidtype hebt dat niet genoeg huidvetten heeft. Dit houdt dan ook in dat je huid minder makkelijk vocht vasthoudt  en dus de vochthuishouding uit balans raakt en je huid snel(ler) uit droogt.

Eczeem of het gevolg van een andere virus of bacterie kan ook van invloedt zijn op je huid waardoor deze droog tot extreem uitdroogt. Door een juiste verzorgings product te gebruiken is het dan ook mogelijk om deze droge huid problemen aan te pakken en onder controle te hebben.

Niet alleen hoeft een droge huid te ontstaan bij problemen van de huid zelf maar ook factoren van buitenaf kunnen hier hun bijdrage aan meeleveren. Zo kunnen de volgende factoren van buitenaf invloed hebben op je huid waardoor er veel vocht uit de huid wordt onttrokken en dus een slechte invloed zijn voor je huid.

 • De Zon
 • Koude temperaturen
 • Centrale verwarming
 • Airconditioning
Verschil huid en oorzaken ervan op Uniquefls.nl
UniQue liefde voor een gezonde huid

Winterperiode en een droge huid

Vaak krijgen wij te horen van mensen dat ze in de winter veel last hebben van droge huid. Dat klopt ook zeer zeker je huid en de winter zijn dan ook geen vriendjes van mekaar.

Ook dit heeft te maken met  meerdere dingen. Het is natuurlijk de koude temperaturen die je huid niet prettig vindt maar ook leven we in droge klimaten die de vocht uit je huid trekken. Het is dan ook lekker als het winter is dat je die barre kou hebt doorstaan en je thuis komt lekker de centrale verwarming aan doet.De combinatie van de kou van de winter en dan natuurlijk de warmte die je creëert in huis zorgen ervoor dat je een droge huid versterkt. Het is dan ook aan te raden dat je een goede hydraterende crème gebruikt die de huid de verzorging heeft dat nodig is.

Kenmerken van een droge huid

Veelal is dit al wel bekend maar voor de mensen die niet precies weten wat het inhoudt zetten wij dit even op een rijtje.

 • De huid kan rood en schilferig zijn
 • De huid geeft een gespannen en trekken gevoel en voelt ruw aan
 • Zichtbare  (fijne) lijntjes kunnen zich toonbaar maken
 • De huid kan ongelijkmatig aanvoelen
 • Het is mogelijk dat er kloven ontstaan (dit hoeft niet altijd)
 • De huid kan  geprikkeld raken en dus geïrriteerd en beginnen te jeuken
Schilferige huid wat te doen op Uniquefls.nl
Uitleg over droge huid op Uniquefls.nl
Meestvoorkomende droge huid is op het gezicht

Zoals je misschien al eerder op onze website hebt gelezen is de huid van het gezicht een best gevoelig deel van het lichaam. Niet alleen de rimpels vertonen zich sneller in het gezicht maar ook een droge huid heeft hier een snel(ler) invloed op dan op de overige delen van het lichaam.

Droge huid kan natuurlijk op verschillende plekken van je lichaam voorkomen en niet specifiek op één deel van je lichaam. Echter is het net als met rimpels vooral vaak in het gezicht. De huid is erg kwetsbaar en komt veelal in contact met externe factoren. Zo merk je namelijk vaak al snel dat je huid droog is rondom de ogen en de mond (lippen).

Droge huid rondom de ogen

Een huid is normaal gesproken goed gehydrateerd en voelt dan ook zacht en stevig en glad aan. Als de huid droog wordt krimpen de cellen waardoor er fijne lijnen en rimpels ontstaan. Indien de huid in dermate uitgedroogd is zie je vaak dat de huid rondom de ogen gaat schilferen en dan ook gaat jeuken.

Soms is het zelfs zo dat het gaat irriteren waardoor er een rode kleur op de huid ontstaat. Om dit te voorkomen of om te zorgen indien je er last van hebt om een goede hydraterende oogcrème te gebruiken om de huid hier goed bij te verzorgen en te beschermen. Waarom Hydratatie ook zo belangrijk voor je huid ?.

Vrouw smeert anti rimpel cremè rond haar ogen
Uitleg droge huid rond de mond op Uniquefls.nl
Droge huid op en rond de mond

Je ziet het vaak bij mensen om je heen of je hebt er zelf wel eens last van droge lippen of droge plekken rond de mond. Dit kan willekeurig zo ineens opspelen zonder reden of door een chronische aandoening blijvend terug komen. De echte oorzaak hiervan is echter niet bekend en verschilt dan ook enorm per persoon.

De meest voorkomende oorzaken zijn

 • Irritatie door bepaalde stoffen (denk aan parfum, alcohol of ander bepaalde chemische stoffen)
 • Weersveranderingen
 • Bepaalde medicijngebruik
 • Chronische huidproblemen

Indien je een goed hydraterende crème gebruik en de droge huid aanhoudt of juist verergerd raden wij het aan om contact op te nemen met je huisarts, de oorzaak hiervan zal dan hoogstwaarschijnlijk door een ander onderliggend probleem komen en is niet op te lossen met een dergelijke crème.

Wat kan je doen tegen een droge huid

Bij een droge huid is het vaak verstandig om producten te gebruiken die weinig parfum,alcohol of zeep bevatten. Deze hebben namelijk geen goede invloed en werking op de huid. Gebruik een crème die rijk is aan ingrediënten die de huid hydrateren ondersteuning biedt aan je huid. De crème moet vocht inbrengend zijn en bepaalde vetten toevoegen aan de huid.

Zo is UniQue dan ook zeker aan te raden door de combinatie van krachtige ingrediënten in combinatie met de agave cactus wordt je huid optiminaal gevoed,verzorgd.

De bijzondere samenstelling van de nectar van de Gosselin Agave is verantwoordelijk voor de snelle én direct waarneembare werking van Unique Face Lifting Serum. Deze cactus bevat unieke moleculen met een groot vochtvasthoudend vermogen. Het vocht wordt samen met de voedingsstoffen over de hele cactus verdeeld.

Unique anti rimpel creme tegen rimpels,lijntjes en kraaienpootjes, ook bij droge huid