uniquefls.nl | vrouw bekijkt rimpels in het gezicht

Wat zijn Rimpels, Wat te doen tegen Rimpels?

Rimpels zijn vouwen en lijnen in de huid die veelal ontstaan op het gezicht.Er zijn verschillende soorten rimpels waaronder kraaienpootjes, fronsrimpels, rimpels rond de mond en rimpels op het voorhoofd.

Verschil fijne lijntjes en rimpels

Hoewel fijne lijnen en rimpels vaak als hetzelfde worden gezien, is er toch een duidelijk verschil. Fijne lijntjes kunnen worden gezien als het beginpunt van rimpels die in een later stadium ontstaan. Fijne lijntjes zijn dus de eerste tekenen van huidveroudering of zonneschade. De rimpels die daarna ontstaan liggen dieper in de huid en ontstaan een later stadium.*

Uniquefls.nl | Hydratatie van de huid belangrijk?

Hydrateren van de huid

‘Voor een mooie en gehydrateerde huid’, bijna elke crème beweert het te doen: hydrateren. Maar wat is dat eigenlijk, hydratatie? En hoe werkt het precies? En belangrijker nog: wat doet een hydraterende crème? 

Belang van Hydrateren

Naarmate de jaren vorderen, neemt de hoeveelheid vocht in de huid af. Het smeren van een hydraterende crème is dus belangrijk om te zorgen dat deze stralend,mooi en soepel blijf.

uniquefls.nl | Oorzaak droge huid

Droge huid

Bij een droge of extreem droge huid ontstaan schilfering, kloven, rode plekken en jeuk. Een extreem droge huid komt vooral voor in de winter. Ook kan een verkeerde verzorging de oorzaak van droge huid zijn. Door gebruik van een werkzame crème zijn klachten vaak goed te beheersen

Extreem droge huid

Een extreem droge huid kan bij elke leeftijd en huidtype ontstaan, maar komt vaker voor bij de rijpere huid. Deze huidconditie kan over het gehele lichaam voorkomen. We zien het vaak terug op de handen, bovenarmen en onderbenen. Extreem droge huid in het gezicht kan extra vervelend zijn, omdat de gevolgen (huidschilfers) hiervan direct zichtbaar zijn voor anderen.